Що таке свіже обсмажування кави
Відкрити для себе кавовий напій по-новому можна, якщо хоча б раз спробувати свіжообжарену кави.
Свіжа обсмажування кави – це складний хімічний та фізичний процес, який відбувається під дією високих температурних режимів на кавове зерно. Під час цього процесу формується унікальний смак і аромат кави.
Правильна обсмажування кави
Щоб кава вийшла з насиченим ароматом, смачним щільним і довгим післясмаком, дуже важлива правильна обсмажування кавових зерен.
В процесі обсмажування зелене кавове зерно проходить 3 основні етапи: сушку, стадію реакції Майяра, стадію розвитку (карамелизация). Процес обсмажування проходить на спеціальному обладнанні при залученні різних температур для кожного етапу. Існує кілька видів обсмажування зерен: світла, темна і середня. Головним правилом обсмажування є дотримання температури, приросту температури і загального часу, якщо зерна кави не досмажити або пережарити, можна вважати їх зіпсованими.
Незважаючи на те, що кава обсмажується і продається в основному в країні виробництва, сьогодні можна також купити свіжообжарену кави в Україні.
Переваги кави свіжої обсмаження:
- Інтенсивний щільний кавовий аромат може нагадувати: квіти, цитрус, фрукти, шоколад, горіхи та ін.
- Насичений солодкий багатогранний смак. Кава має різні відтінки, виражені в залежності від сорту кави і місця произростания: квіткові, ягідні, шоколадні, горіхові і ін. В приготованому кави різні нотки будуть змінювати один одного, відкриваючи новий неповторний смак вибраного сорту.
- Свіжообжарену кави дає приємне і довгий післясмак.
- Натуральний продукт, без добавок, ароматизаторів та барвників.
- Корисний продукт, стимулюючий імунітет, зміцнює судини, підвищує пильність і увагу. Свіжообжарену кави також містить ефірні масла, в яких багато антиоксидантів.
- Коли краще пити свіжообжарену кави
Не варто пити каву відразу після його обсмажування, потрібно витримати його протягом 7-9 днів. Цей процес називається дегазацією і стабілізацією смаку в кавовому зерні. Саме в цей час свіжообжарену кави набуває свій унікальний смак і різні відтінки.
Якщо ви хочете відчути всю палітру смаку і аромату, потрібно пити свіжообжарену кави на 7-9 день після обсмажування. Оптимальним часом для вживання вважається термін до місяця, в цей період кави зберігається смак і аромат. Далі з кавових зерен поступово випаровуються ароматичні та смакові речовини.
Після 1 місяця зберігання кави вже не вважають свіжообсмаженої. Після 3 місяців зберігання свіжообжарену кави практично повністю втрачає свої смакові відтінки, набуває слабкий невиразний аромат.
Де купити свіжообжарену кави в Україні?
Fine Cup пропонує вам купити свіжообжарену кави з різних куточків Землі. У нашому асортименті широко представлені кавові сорти, вирощені в Латинській Америці (Бразилія, Колумбія), Африці (Ефіопія, Кенія), Азії (В’єтнам). Ми порекомендуємо вам кращий сорт арабіки, або підберемо суміш арабіки та робусти для еспресо, капучіно, ристретто і інших кавових напоїв.
Ми самостійно обсмажуємо зелені кавові зерна свіжого врожаю, і виробляємо крафтового кави на замовлення клієнтів. Ми створюємо якісний продукт, щоб максимально розкрити всю палітру смаку певного кавового сорту. Для Fine Cup свіжа обсмажування кави, ціна якої є оптимальною – це творча робота, до якої ми підходимо індивідуально. Якщо ви хочете купити свіжообжарену кави в Україні, фахівці Fine Cup з радістю підберуть відповідний кавовий букет на ваш смак.