Просто кажучи - кава без кофеїну це, та сама кава, де видалено більшу частину кофеїну.
Кофеїн - природна сполука, яка різною мірою є в деяких рослинах. Ми знаємо такі продукти, це кавові зерна, чайне листя та какао-стручки. Кофеїн також виробляється штучним шляхом - в лабораторіях.
Вживання кофеїну стимулює мозкову діяльність і центральну нервову систему, тому порція ранкової кави так бадьорить.

Вас зацікавила кава без кофеїну, та виникає безліч питань.
Чи дійсно кава не містить взагалі кофеїну?
Чи буде вона смачною?
Чи безпечне видалення кофеїну і чи впливає це на смак кави?

Зазвичай, декофеїнізація видаляє до 97-99% кофеїну, при цьому, смак та аромат кавового напою зберігається.
Улюблена ваша чашка кави містить близько 150 мг кофеїну, тоді як така сама чашка кави декаф, від 2 до 15 мг кофеїну.

Це надеє декофеїновій каві цілий ряд переваг. Адже такий напій підходить практично для всіх – для тих хоче посмакувати улюбленою кавою без ризику неприємних побічних ефектів, пов’язаних з кофеїном, надмірної стимуляції, можливої безсонні та тривоги, а також підвищення артеріального тиску.

Історія кави без кофеїну

 

Як і більшість звичних для нас речей декаф було винайдено випадково у 1903 році, коли морське судно, що перевозило каву потрапило в шторм. Всі запаси кави, що транспортувалися цим судном були просякнуті морською водою. Намагаючьсь врятувати товар, каву висушили і помітили, що кава більше так не бадьорить, хоча вона не втратила своїх смакових властивостей.
Це дало поштовх для подальших експериментів з видалення кофеїну з кавового зерна.
Перші спроби зафіксовано Людвігом Розеліусом, який обробляв каву різними кислотами та розчином бензолу. Але згодом бензол було визнано канцерогенним, що стимулювало ще експерементувати та вивчати інші методи видалення кофеїну. Не зважаючи ні на що, метод Розеліуса став першим кроком у декофеїнізації, як практично, так і комерційно.

 

На своєму шляху декаф заробив сумнівну репутацію щодо смаку. Йому зазвичай бракувало насиченості в смаку та ароматі, якого так хотіли кавомани. Значний прогрес сучасних методів декофеїнізації відчутно покращив збереження природного аромату та смаку кави.

 

Сьогодні ми пропонуємо неймовірну смачну докофеїнізовану каву Mexico Monte Alban, з якою видалено кофеїн безпечним шляхом за допомогою екологічно чистих водних методів обробки зі збереженим смаком та ароматом, тому можемо стверджувати, що кава точно буде смачною.

 

Підсумовуючи, хочемо зазначити, кожен сам приймає рішення для себе чи шкідлива кава без кофеїну для нього особисто. Та наша рекомендація - варто спробувати.